Pastagratäng, köttfärs

Jag brukar ta tillvara på spaghetti och pasta när det blir över och så använder jag det och göra pastagratäng. Idag hittade jag även burk med köttfärssås. Man skulle kunna säga att det är väl egentligen ostgratinerad spaghetti och köttfärssås. Men ett perfekt sätt att använda rester. Jag väljer att göra en sås på creme fraiche och Rydbergs Mexicanasås. En sås som egentligen är en dressing med rejäl chilistyrka. För mig är ett gott val, att välja Rydbergs – inga tillsatser eller konserveringsmedel och goda produkter.

Spaghetti
Köttfärssås
Tomater
Creme fraiche
Mexicana dressing
Riven ost

Jag börjar med att lägga spaghettin i botten på en ugnsform, sen delar jag tomaterna i klyftor och sprider ut över formen. Köttfärsen brer jag över tomaterna. Därefter blandar jag creme fraiche, mexicanasåsen och riven ost och brer över. Ugnen sätter jag på 200 grader och så låter jag den stå inne i ca 30 minuter så allt blir riktigt varmt.