Lax i ugn (med kall och varm sås)

Lax brukar gå hem hos alla i vår familj. I veckobladet på ICA hade de annons på hel laxsida, laxfilé så jag passar på att köper en och gör det enkelt. Jag lägger den bara på en saltbädd av grovsalt och ställer sedan in den i ugnen. Den är färdig när skinnet lossar från undersidan. Till fisken serverar jag en kall (Romsås med rödlök) och en varm sås (Knorr Karl-Johanssvampsås), sallad och kokt potatis.

1 laxfilésida
Grovsalt/flingsalt

(dillkvistar, citron)

Ugnen sätter jag på 200 grader, sedan strör jag ut flingsalt/grovsalt på ett bakplåtspapper och lägger laxen där med skinnsidan uppåt. Efter det ställer jag in den i ugnen i ca 15-20 minuter. Under tiden gör jag en sallad, kall romsås, vispar i ordning en påse Knorr Karl Johanssvampsås och sätter på potatisen. När fisken är färdig går det att lossa skinnet, då brukar jag dekorera den med en dillknippa och några skivor citron, om jag har det hemma.