Frasiga laxkakor

Lax är gott och lätt att tillaga. När vi äter lax blir det oftast att vi ugnssteker hela sidor, eller färdigskurna bitar. Ibland mixar vi dem och göra laxburgare. Här har jag gjort en enklare, lite tunnare laxburgare där jag strimlat laxen fint och sedan blandat i övriga ingredienser. Den här gången bytte jag ut myntan mot dill, då det var det jag hade hemma.

600 g skinn och benfri laxfilé
1 msk finriven ingefära
1 tsk salt
3 msk potatismjöl
1 äggvita
1 röd chili, tex spansk peppar
1 dl mynta, hackad
2 msk rapsolja

sweet chilisås eller limeklyftor

Skär laxen i tunna strimlor. Blanda laxen med ingefära och salt. Pudra över potatismjöl och rör om. Blanda i lätt uppvispad äggvita. Kärna ur, strimla och blanda ner chili och mynta i laxfärsen. Hetta upp olja i en stekpanna. Lägg i laxfärsen i matskedsstora klickar och bred ut dem. Stek laxkakorna guldbruna i omgångar på medelstark värme ca 2 minuter på varje sida. Servera laxkakorna nystekta med sås och limeklyftor.

Jag gjorde iordning babymorötter till.