För att lyxa till ”fiskdagen” äter vi kräftstjärtar. En snabblagad pastarätt där man kan variera ingredienserna efter tycke och smak. Det är en trevlig färgklick med både tomater och morötter i kombination med kräftstjärtarna.
1 burk kräftstjärtar i lag
400 g valfri pasta
1 liten gul lök
2 morötter
2 msk vitt vin
lite citronsaft (har du inget vin, ta lite mer citronsaft)
10 coctailtomater
1 msk tomatpuré
1 krm chilipulver
salt
peppar
en bunt färsk dill eller ca 2-3 tsk frusen dill
Hacka lök och morötter och fräs i smör tills de mjuknat något. Ha i en skvätt vin och citronsaften och låt puttra någon minut. Dela coctailtomaterna i halvor och hacka dillen. Lägg i tomaterna och krydda med salt, nymalen svartpeppar, chilipulver och tomatpuré samt dillen. Dela kräftstjärtarna i lite mindre bitar och lägg till slut i dem i såsen men låt den inte koka upp igen, då blir kräftstjärtarna sega. Vill man lyxa till det lite kan man naturligtvis ha i en skvätt grädde också.
Servera med nyriven parmesanost.