Pasta med kräftstjärtar och dill

För att lyxa till ”fiskdagen” äter vi kräftstjärtar. En snabblagad pastarätt där man kan variera ingredienserna efter tycke och smak.  Det är en trevlig färgklick med både tomater och morötter i kombination med kräftstjärtarna.

1 burk kräftstjärtar i lag
400 g valfri pasta
1 liten gul lök
2 morötter
2 msk vitt vin
lite citronsaft (har du inget vin, ta lite mer citronsaft)
10 coctailtomater
1 msk tomatpuré
1 krm chilipulver
salt
peppar
en bunt färsk dill eller ca 2-3 tsk frusen dill

Hacka lök och morötter och fräs i smör tills de mjuknat något. Ha i en skvätt vin och citronsaften och låt puttra någon minut. Dela coctailtomaterna i halvor och hacka dillen. Lägg i tomaterna och krydda med salt, nymalen svartpeppar, chilipulver och tomatpuré samt dillen. Dela kräftstjärtarna i lite mindre bitar och lägg till slut i dem i såsen men låt den inte koka upp igen, då blir kräftstjärtarna sega. Vill man lyxa till det lite kan man naturligtvis ha i en skvätt grädde också.

Servera med nyriven parmesanost.