Jag tycker det är bra att blanda i massor med grönsaker när jag lagar mat, det är nyttigt men även bra att lära barnen att äta mer än bara tomat och gurka. Här är ett bra tillfälle att blanda grönsaker med favoriter som kyckling och nudlar. De tycker väl inte att squash är någon höjdare, men jag försöker varierar och blanda den i olika rätter så kanske de förr eller senare tycker att det fungerar.
4 kycklingfiléer
150 ml Santa Maria teriyakisås
1 paket sockerärtor
2 morötter
2 st squash (gul eller grön)
1/2 chili
400 g nudlar
salt
peppar
Koka nudlarna efter anvisningen på paketen. Strimla kycklingen och stek den med olja in en riktigt varm wokpanna. Ta ur dom ut pannan och låt dom rinna av på lite kökspapper. Skär upp squash, morötter och chili och stek i woken. Häll i kyckling, nudlar och sockerärtor. Häll över teriyakisåsen och rör om väl. Servera.
Vintips: Jag rekommenderar att man till det här serverar ett rött vin, ett Chiantivin, eller en ripasso kanske? Brolio (2705) är ett vin vi brukar alternera med, prisvärt för 69 kronor.