Potatisklyftor med lime och timjan (smalmat)

Kvällens middag; grillad fläskytterfilé med ugnsbakade potatisar. Där jag skurit potatisarna direkt med skalet fortfarande kvar i tunna skivor/klyftor. Hur mycket potatis som går åt är svårt att säga, det beror på storlek, vad man serverar till etc. Men jag har lärt mig att jag alltid får räkna fler potatisar till det här, än när jag bara kokar potatis.

potatis
olja
flingsalt
rivet skal av lime
klippt timjan

Jag lägger dem direkt i en ugnsform och sen avslutar jag med att hälla på lite olja, klipper lite timjan, tar några nypor flingsalt och så slutar jag med att riva lite limeskal över potatisen. Ugnen sätter jag på grader, timer på minuter. Efter femton minuter tar jag försiktigt och vänder potatisen med en stekspade och ställer in dem ungefär lika länge.

Det här är ett bra recept som jag brukar varva med morötter, palsternacka, rödlök etc med potatisen, likaså kan man pressa över vitlök, välja andra örter. Se till att ta rikligt med olja för de fastnar lätt i långpannan.