Kycklingvingar, LCHF style

1Favoriten hemma hos oss är kycklingvingar, så dem har vi provat att göra med olika recept. Detta var dock en variant som gick hem hos alla, till och med barnen gav maten tio poäng. När jag gjorde i ordning maten så höftade jag lite av ingredienserna, men har här försökt att sammanställa för att kunna dela med mig, men även så att vi kan göra dessa fler gånger.Nästa gång blir det dock att göra på ytterligare 1 kg kyckling till, då alla ville ha de sista klubborna, och jag inte heller fick någon matlåda att ta med mig till dagen efter.

2 kg kycklingklubbor4

Ca 200 g Smör
2 vitlöksklyftor
2 msk tomatpuré
salt
peppar
koriander
1 msk vitvinsvinäger
1 tsk worcestersås
några droppar tabasco
2-3 msk Frank’s Red Hot Cayenne Pepper Sauce
Börja med att sätt på ugnen, 175 grader. Lägg kyckling i en form och pensla kycklingen med olja och salta. Sätt en termometer i den tjockaste klubban. Ställ in formen i ugnen medan du förbereder ”såsen”. Smält smör, blanda i tomatpuré, kryddor och övriga ingredienser. Smaka av och häll sedan såsen över kycklingen. Ös några gånger i ugnen. Ställ termometern på 82 grader, och när den piper, skär i kycklingen och kolla att den är genomstekt.

3 2