Bearnaisesmör

lök1Kryddsmör med smak av bearnaise, ett alldeles perfekt substitut för bearnaisesåsen vi annars äter till grillat. Det finns flera olika sätt att göra kryddsmör, den här är gjord med bas som om det vore en bearnaisesås där jag reducerar vätskan med kryddor och lök. Det finns även möjlighet att göra det enklare och bara hacka ihop schalottenlök och kryddor direkt med smöret. Smaken i sig är som om det vore bearnaise, den är lite syrlig i smaken så det passar riktigt bra att bryta av och servera till kött. Vi åt det till en bit grillad flankstek, och det är inte sista gången vi gör det.

1 kruka dragon
1 kruka persilja
1 schalottenlök
1½ msk vitvinsvinäger
2 msk vatten
100 g rumstempererat smör
1 tsk worcestershiresås
salt
peppar

Plocka loss bladen från dragonen och hacka dem tillsammans med persiljan. Skala och finhacka löken. Låt löken sjuda med vinäger, vatten och hälften av dragonen i en kastrull. Låt svalna och blanda sedan med smöret, worcestershiresåsen och resten av dragonen. Smaka av med salt och peppar.