Lime, citron och lakritspannacotta

lacotPannacotta, familjens favoritdessert därför är det roligt och spännande att testa med nya smaker. Den här gången blev det med citrus och lakrits. Då inte alla barnen gillar lakrits så vågade jag inte göra den med enbart lakrits utan valde att ta citron och lime som bröt av lite granna. Resultatet blev fantastiskt gott och alla tyckte det var gott, till och med sonen som inte äter lakrits. När vi åt var vi sju personer, men jag gjorde dem i miniglasen, så det räcker till fyra om man väljer större skålar att servera dem i.

5 dl gräddelacot2
3 gelatinblad
1 citron, skal och saft
1 lime, skal och saft
1 msk sötströ
3 tsk lakritspulver

Blanda grädde, citron, lime, sötströ och lakrits i en kastrull. Låt det koka upp, och stå och småkoka medan du lägger gelatinblad i vatten,ca 10 minuter. Ta kastrullen från plattan och rör ut gelatinet, som du först kramat ur vattnet ur, i grädden. Häll upp på småglas eller skålar och ställ kallt i ca 4 timmar. Lakritspulvret hittade jag när jag var och köpte ost på Torshälla delikatesser.

lacot1 lacot3