Räkor, det är väl egentligen något jag tycker att vi äter allt för sällan. Speciellt med tanke på hur gott man kan göra det. Här har vi gjort i ordning räkor i en het sås. Där jag först stekt grönsaker, röd currypasta och sambal oelek och sedan låtit det puttra en stund innan jag slutligen bara värmer räkorna i det mot slutet. Till räkorna serverar jag ett blomkålsris som fått koka i grönsaksbuljong. Jag höftade så det räckte till mig och maken
½ lök, hackad
1 paprika, i mindre bitar
ca 5-7 cm purjolök, snedskuren
smör att steka i
½ krm gurkmeja
svartpeppar
cayennepeppar
1-2 tsk röd curry pasta
1-2 tsk sambal oelek
2½-3 dl grädde
räkor
Börja med att skala räkorna, hacka lök, paprika och skär purjolök. Bryn grönsakerna försiktigt utan att de tar färg. Häll på kryddor, currypasta och därefter sambal oelek och grädde. Låt det puttra medan du förbereder tillbehör. Jag kokade blomkålsris, då den enbart kokar 10 sekunder så passade jag på att värma upp räkorna medan jag gjorde i ordning det.