Ugnsbakad lax med citron, lime och clementin. Kryddad med chiliflakes och sesamfrön, lite att man tar det man har hemma. Men gott blev det verkligen. Vi hittade en stor och fin lax till bra pris, så vi slog till. Bra mat som sköter sig själv i ugnen serverat med en blandad sallad och creme fraiche med stenbitsrom och hackad rödlök.
lax
citron
lime
satsumas
chili flakes
sesamfrön
grovsalt/havssalt
Vi börjar med att lägga bakplåtspapper på en plåt, strör ett lager med salt och lägger sedan laxen på plåten med skinnet neråt. Krydda med chiliflakes och fördela sedan skivor av citron, lime och satsumas lite här och där. Sätt den i ugn 150 grader och låt den stå 45-60 minuter beroende på storlek. Vår laxsida var på 2,4 kg så den stod inne totalt 75 minuter. Efter en timme strödde vi sesamfrön på den. Skär lite försiktigt på den tjockaste delen och se efter så den är färdig.