Kycklingfärsbiffar med fetaost, chili och lime – en himmelsk blandning av goda smaker. Serverad med gräddstuvad kål; vit och röd och sen paprika. Biffarna förberedde jag dagen innan så medan de värmdes så gjorde jag i ordningen den gräddstuvade kålen. Till maten idag passade vi på att ta ett glas Amarone.
500 g kycklingfärs
1 ägg
1 pkt fetaost
1 röd chili, liten och fint hackad
1 lime, skal
salt
peppar
smör till stekning
Blanda alla ingredienser till en färs, smaksätt med salt och peppar. Forma runda burgare och stek på medelhögt värme så de blir genomstekta. Jag gjorde det enkelt för mig och tog en större sked, tog en och la ner i pannan och plattade till.
Den gräddstuvade vitkålen gjorde jag enligt följande:
1/4 vitkålshuvud
1/4 rödkålshuvud
2 msk smör
1½-2 dl vispgrädde
salt
Strimla kålen. Hetta upp en stekpanna och stek vitkålen i smör tills den blir mjuk. Tillsätt sedan grädden och koka in några minuter. Smaka av med salt.