Ostplättar – fantastiskt gott till frukost. LCHF innebär att inte få äta smörgås, vilket är något som jag skulle kunna leva på, lite googlande så hittar jag dessa, ostplättar – som kan användas som smörgås, hamburgerbröd, pizzabotten – eller så länge fantasin räcker. Jag kompletterade med solrosfrön till receptet då det alltid är gott i bröd, beroende på när man ska äta den så kan man välja att inte ha med det. Receptet hittade jag på tjockkocken, men det kommer ursprungligen från Majas LCHF
3 ägg
1 äggula
2 msk philadelphia
3 dl riven ost (jag använde en mild vanlig herrgårdsost)
1½ tsk bakpulver
1 msk fiberhusk
2 msk linfrön
2 msk solrosfrön
2 msk pumpakärnor
sesamfrön att toppa med
Vispa äggen och den extra äggulan fluffigt med elvisp. Blanda i fiberhusk, philadelphia, bakpulver, riven ost, solros- och linfröna. Blanda smeten väl. Klicka upp på bakplåtspapper och toppa med sesamfrön. Receptet ger sex stycken men jag valde att göra dem mindre och fick ut nio stycken. Grädda i ugnen 200 grader i ca 8-10 min-
Vi delade försiktigt på bröden och åt den med Bregott och ost. Dessa är även något som jag kan tänka mig att ta med mig till jobbet som mellanmål.