Kålpudding är en av mina favoriter, så perfekt att den går att äta LCHF, vi åt den tillsammans med en champinjon- och lingonsås. Två av tre barn gav den toppbetyg så det får man väl tycka är bra. Det kommer definitivt att serveras fler gånger, men jag får väl koka lite potatis till det barn som petar bort vitkålen. Receptet på kålpuddingen kommer från Anna Halléns LCHF husmanskost.
600 g vitkål, strimlad
2 msk smör
600 g köttfärs
2 msk vatten
2 msk ägg
salt
peppar
Champinjonsås med lingon
champinjoner
smör
soya
grädde
lingon
Stek vitkålen i lite smör några minuter utan att den tar färg. Lägg hälften i botten på en ugnsform. Blanda, färs med ägg, vatten, salt och peppar till en lös deg och pressa den på kålen i formen, lägg resterande kål på formen. Sätt ugnen på 200 grader och ställ in den mitt i ugnen ca 45 minuter. Vi åt den med en champinjonsås där jag hällde i en näve lingon i såsen mot slutet. Såsen gjorde jag genom att skiva champinjoner, steka dem i smör. Därefter hällde jag på lite soya och grädde som fick stå och puttra i hop sig. Krydda med lite peppar.