Vi har fått fick strimlat nötkött från slaktarn, Percys så jag steker det med lök och svamp och kryddar det sedan med salt och peppar. Till det blir det en enkel sås med tomatpuré och grädde, Biffstroganoff med andra ord. Innan vi började köpa kött från Percys, blev det mest att vi grillade köttet, därför tycker jag att det är roligt med de utmaningar jag får att tillaga kött av det som kommer i veckopåsen.
500 g oxfilé eller ryggbiff
1 gul lök
150 g (färska) champinjoner
smör
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
2 dl vispgrädde
2 1/2 msk tomatpuré/tomatsås
Skär köttet i strimlor. Skala och finhacka löken. Skiva svampen. Bryn köttet i smör i en stekpanna eller stekgryta. Krydda med salt och peppar. Tillsätt lök och svamp. Låt fräsa ytterligare 4-5 min. Rör i grädde och tomatpuré. Låt såsen koka 1-2 min.