Salamitallrik/delikatesstallrik

SalamiItaliensk salami, är nästintill vardagsmat hemma hos oss. Vanligtvis blir det bara en eller två sorter per tillfälle, men här har jag istället gjort en delikatesstallrik, som vi har som plocktallrik när vi har gäster.Utöver det serverar vi räkor, kräftor, prästostpaj, bröd och skagenröra. Ett perfekt plock där var och en själv kan ta det som den gillar bäst.

ruccolatallrik
bresaola
spinata calabra
magnifico
prociutto crudo
ventriccina picante
mozzarellabollar
coctailtomater
basilika

tillbehör:
olivolja
balsamvinäger
parmesan

Jag börjar med att lägga ruccola i botten på ett uppläggningsfat, därefter grupperar jag salamisorterna så det enkelt går att se vilken som är vilken. Avslutningsvis så lägger jag ut mozzarellabollar, tomathalvor och lite basilika. Enkelt, lyxigt och otroligt gott. utöver det ställer jag fram bitar av parmesan, olivolja och balsamvinäger.