Pizza med prociutto, ruccola och parmesan

pi1Hemlagad pizza med prociutto, ruccola och parmesan – en favorit bland pizzorna. Vi gör den mitt i veckan, så vi ”fuskar” och har köpt pizzadeg och tomatsås. För att det ska passa alla smaker gör vi även ett hörn som är som en Hawaiipizza med vanlig rökt skinka och ananas. En välsmakande rätt, där man gärna kan ha mycket parmesan, ringla på lite olivolja och sedan köra ett par varv med svartpepparkvarnen.

pizzadegpi3
tomatsås
prociutto
ruccola
parmesan
olivolja
svartpeppar

Här följer vi tiden på förpackningen för degen, likaså när det gäller ugnstemperaturen. Vi gräddar pizzan med tomatsås och ost, (förutom lilla delen med skinka och ananas), sedan strör vi på prociutto, ruccola och parmesan när den är färdiggräddad och avslutar med ett par varv med pepparkvarnen. Definitivt en återkommande variant hemma hos oss. En pizza som fungerar lika bra till vardags som lite festligare på helgen.
pi2