Jättegod kyckling, marinerad i samma kryddblandning som när man gör egen tacokrydda, ketchup och soja. Ugnsbakad färskpotatis och en sallad med tomater och avokado. En tiopoängare om man frågar mig, nästa gång ska jag grilla kycklingen istället för att steka den. Den här rätten följde med Linas Matkasse, en riktig hit. Jag skar potatisen i mindre tärningar för att den skulle bli färdig fortare. Annars gör man klyftor, men då behöver man nästa öka tiden i ugnen till den dubbla. Grillar du kycklingen så börjar du med att lägga spett i vatten, så de hinner dra åt sig.
900 g potatis
olivolja
flingsalt
600 g kycklingfilé
Texasmarinad:
½ dl japansk soja
2 msk ketchup
½ tsk salt
½ tsk spiskummin
½ tsk malen koriander
½ tsk torkad oregano
½ tsk paprikapulver
1 krm svartpeppar
1 msk ketchup
1 msk olja
½ msk japansk soja
Tomatsallad:
3 tomater
1 avokado
½ rödlök
½ kruka persilja
gräddfil
Sätt ugnen på 250 grader, klyfta (eller tärna potatisen), ringla olivolja över och strö flingsalt ovanpå. Tillaga den mitt i ugnen 25-30 minuter. Blanda alla ingredienser till marinaden, tärna kycklingen och blanda ner den i marinaden. Trä på dem på spetten. Grilla spetten runt om eller lägg dem i en ugnsform och tillaga i övre delen av ugnen 10-15 minuter, eller tills kycklingen är klar. Vänd spetten efter halva tiden. (vi stekte vår kyckling och det gick också bra). Finhacka tomaterna, rödlöken och avokadon. Blanda i en skål och strö över persilja. Jag låter avokadokärnan ligga kvar, för att förhindra att den missfärgar sig. Blanda ketchup, olja och soja och pensla över de nygräddade spetten precis före servering. Servera kycklingen med potatisen, tomatsalladen och en klick gräddfil.