Avlånga färsbiffar med nyskördad persilja. Grannen kom förbi med en stor bukett bladpersilja och vanlig persilja. Perfekt, då kan vi göra järpar, torsk med ägg och persiljesås och falafel. Jättegott. Idag blev det just persiljejärpar, med färskpotatis, lingon och en god gräddsås. Gräddsåsen gjorde jag med köttbuljong som jag hittade i frysen. Annars går det bra att bara steka ur pannan och få de naturliga smakerna efter det att man har stekt järparna.
500 g köttfärs (helst blandfärs)
1½ dl mjölk
1 dl ströbröd
1 dl finhackad persilja
1 riven gul lök
1 vitlöksklyfta
1 ägg
salt
peppar
Låt ströbrödet svälla i mjölken. Tillsätt färsen och blanda med salt och peppar. Blanda i ägget, persiljan och den rivna löken och en lite nypa socker. Forma avlånga järpar. Stek dem i lite smör i medelvarm panna och håll dem varma på ett uppläggningsfat. Vispa ur pannan med lite vatten. Till såsen har jag köttbuljong i frysen som jag vispar ut pannan med, häller på en matlagningsgrädde och därefter reder jag av med ljus redning och silar såsen.