Grönsakstartar toppad med rödbetscashewmajo

rödbVarför inte duka upp till en sommarbuffé? Nyligen var jag och min syster på matlagningskurs ordnad av Konsumentföreningen Stockholm i samarbete med Rent a Chef där vi tillsammans med andra fick möjlighet att laga mat, lämplig för en sommarbuffé. Maken och jag har tidigare varit och lagat mat med Rent a Chef och jag tycker att det är ett trevligt koncept, där man antingen träffas och lagar mat, eller att en kock kommer hem till dig och lagar mat. Där man både träffar nya människor och får tips och idéer om matlagning.

6 portioner

200 g blomkålsbuketterrödb3
½ citron, saft och finrivet skal
½ tsk örtsalt
2 msk olivolja
½½ tsk tabasco, gärna grön
1 fintärnad avocado
½ fintärnad morot
100 g skivade röda druvor
1 dl hackad persilja
½ dl hackade russin eller torkade tranbär

Rödbetscashewmajo:röbd2
1½ dl naturella cashewnötter, blötlagda 2 timmar
1 dl finriven rödbeta
1 tsk dijonsenap
1 tsk äppelcidervinäger
1 tsk örtsalt
½ tsk nymalen svartpeppar
1 msk vatten
½ dl olivolja

Garnering:
groddar eller krasse

rödb5rödb4

 

 

 

 

 

 

Bryt blomkålen i minibuketter och blanda med citron, örtsalt, olja och tabasco. Massera blomkålen i marinaden 2 minuter. Tillsätt övriga ingredienser och vänd runt försiktigt. Plasta in och låt vila i kylen. Mixa alla ingredienser utom oljan till rödbetscashewmajon. Ringla ner oljan under tiden mixern är på tills det blivit en slät puré. Ställ svalt till servering. Fördela tartaren i småglas och toppa med majo och garnering.