Pilgrimsmusslor när de smakar som bäst, tillsammans med procioutto och parmesan i en champagnesås, där man även kan använda sig av valfritt mousserande vin, prosecco eller vad man har hemma eller tillgång till. Vi har ätit den både till nyår och som förrätt under en festlig tillställning. De gånger vi har ätit den har vi haft det som förrätt och tagit en stor pilgrimsmussla per person, men det går också att öka på receptet och göra det som en huvudrätt och kanske använda små.
pilgrimsmusslor av större storlek eller fler om de är små
1 dl champagne eller torrt mousserande vin
4 dl grädde
2-3 msk riven parmesan
1-2 paket parmaskinka
Stek musslorna snabbt i lite smör så de får färg. Rulla in en mussla eller två i en bit skinka och gör ett litet knyte. Lägg dem åt sidan. När alla är klara, häll i champagnen/vinet i pannan och koka kraftigt tills det reducerats till hälften och häll därefter i grädden och sjud så de bubblar och reder sig. Toppa med lite parmesan.