Tonfiskröra

Vi har hårdkokta ägg kvar sedan söndagsfrukosten så jag passar på att göra en tonfiskröra. En enkel blandning med tonfisk, ägg, creme fraiche, kryddor och lök. Som en liten extra piff har jag lite gräslök i. Men här kan man välja om man hellre vill ha dill i sin röra. Röran passar bra både i baguette, på toast eller i en bakad potatis. Den fungerar även som fyllning i en smörgåstårta.

3 hårdkokta ägg
1 rödlök
1 knippa gräslök
1 burk tonfisk, 150 g
1 pressad vitöksklyfta
2 -2 1/2 dl créme fraiche
2 msk chilisås
1 tsk citronsaft
salt
peppar

Hacka äggen. Finhacka löken och gräslöken. Låt tonfisken rinna av och blanda sedan ihop alla ingredienser. Låt röran stå kallt tills den ska serveras så hinner alla smaker dra ihop sig.