Maken älskar arrabiata men det är tyvärr inte så ofta som han får det. Idag kommer han hem på lunch, affären sålde superfina kvisttomater för 10 kronor kilot, det är en bra kombination för att det ska bli en favoriträtt. Receptet är Leilas, där det står att det ska vara persilja men då jag inte har det hemma, tar jag istället basilika. Att det dessutom är en snabblagad rätt är bara bra då det är en snabb lunch hemma för honom.
250 g penne pasta (al dente)
2 tomater
2 msk olivolja
1 msk socker
2 vitlöksklyftor
½ st mild röd chilifrukt
2 msk hackad basilika
1 citron, rivet skal
flingsalt
svartpeppar från kvarn
1 msk balsamvinäger
basilika till garnering
Koka pastan i en stor kastrull med riklig mängd vatten. Dela tomaten i sex klyftor, skär ur kärnhuset och strimla ner tomatköttet. Skiva chilin. Värm en stekpanna med olivolja, strö i socker och fräs vitlök och chili. Häll i tomater, basilika, citronskal och pasta och rör om. Krydda med salt och peppar och ringla över vinäger, servera genast.