Det här är ett snabblagat och gott alternativ till den vanliga tunnbrödrullen med korv och potatismos.
Jag har blandat delar av våra ursprung – Norrland och Italien och stekt renskav med lite lingonsylt och kalvfond, och blandat det med tomater och ruccola.
Originalreceptet har ingen lingonsylt eller kalvfond, dessutom är creme fraichen då blandad med pepparrot istället för timjan.
1 paket renskav
1 tsk margarin
2 schalottenlökar
2-3 msk lingonsylt
1 msk kalvfond
sallad
2 tomater
1 dl creme fraiche
lite klippt timjan
tunnbröd
salt
peppar
Stek renskav, hacka lök och tillsätt i renskavet. Krydda med salt och peppar. Strimla sallad, hacka tomater. Blanda creme fraiche med lite klippt timjan. Fördela renskav med lök, sallad, tomat på tunbröden och klicka på creme fraiche. Rulla ihop.