Burrito med fajitakryddad kyckling

Det här är ett riktigt gott alternativ till tacos. Där jag tagit fajitamix till stekt kycklingfilé och blandad det med bönröra och fyllt tortillabröd som sedan gratinerats i ugn. Det är samtidigt ett bra tillfälle att låta barnen få äta bönor. Hemma hos oss är det inte så populärt, men tacos och enchilladas är det.

400 g strimlad kycklingfilé
1 msk smör, eller olja
100 g mexikansk kryddblandning, helst fajita
1 dl vatten
4 tortillabröd
2 dl riven, lagrad ost

 

 

Bönsallad:

400 g kikärtor
400 g svarta bönor
4 st skivad feferoni, mild eller stark
1 finhackad bananschalottenlök, eller motsvarande mängd finhackad schalottenlök eller gul lök
1 pressad vitlöksklyfta
1 dl hackad bladpersilja
½ dl olivolja
1 lime, pressad saft
1 tsk malen spiskummin
1 tsk malen koriander
½ tsk salt

 

Sätt ugnen på 225 grader. Hetta upp smör eller olja i en stekpanna och genomstek kycklingen. Tillsätt kryddmixen, vattnet och låt koka in i kycklingköttet. Skölj kikärter och bönor med kallt vatten i ett durkslag och låt dem rinna av. Blanda ärter, bönor, fefferoni, lök och persilja i en skål. Blanda ihop olja, lime, kryddor och salt och häll över. Blanda alltsammans. Låt gärna salladen dra 30 minuter eller längre. Blanda den mängd bönsallad du vill ha med kycklingen och ta pannan från värmen. Fördela kyckling- och bönfyllningen på tortillabröden, rulla ihop och lägg dem med skarven nedåt i ett ugnssäkert fat. Strö över ost och gratinera i ugnen tills osten smält och fått lite färg. Tips: För starkare smak välj jalapeños istället för fefferoni.