Varmrökt lax i bulgur

IMG_3760Jag gör en kylskåprensning, vilket jag gör emellanåt för att ta reda på all mat och gör matlådor på varmrökt lax. Jag börjar med att koka bulgur som jag har som grund. Den blandar jag sedan med sallad, tomater, fetaost och granatäpple. Det blir faktiskt mycket godare än jag först kunde tänka mig och jag är glad att jag har en låda till. Laxbiten jag har är lagom stor för att den ska räcka till två portioner då jag har en hel del grönsaker och bulgur till.

1 portionsbit varmrökt laxIMG_3755
bulgur
tomater
blandad sallad
fetaost
granatäppelkärnor

Koka bulgur och låt den svalna lite. Dela laxen i mindre bitar. Skär fetaosten i tärningar och tomaterna i skivor. Dela grantäpplet och plocka ut alla kärnor. Blanda allt och låt det stå i kylen och dra till sig innan den ska ätas. Många goda smaker och en tydlig lax. Jag valde en varmrökt lax som är rejält pepparkryddad så även den bidrar med lite extra smaker.