Kycklingsmörgås med mangocurryröra

Vi åt kyckling till middag och eftersom jag tinade en hel förpackning på 1 kg, och det receptet bara var på 500g så passade jag på att grilla två filéer i ugnen och gjorde en kvällsmacka på dem. När jag gjorde smörgåsarna använde jag även den sallad som var kvar från middagen.

1 stor ciabatta
2 grillade kycklingfiléer
sallad
paprika
tomat
gurka

1 dl creme fraiche
1 msk majonäs
1-2 tsk Santa Maria mango curry

 

Kycklingfiléerna kryddade jag lätt med grillkrydda och la i en ugnsform 200 grader, ca 20 minuter, skär i dem lätt på den tjockaste delen för att se att de är färdig. Skiva sedan upp varje filé i tunna skivor.

 

 

 

Jag tar sedan och delar brödet, brer ett tunt lager av mango curryröran på brödet, lägger på salladen och därefter den skivade kycklingen. Slutligen övre delen av brödet, så det blir en rejäl smörgås både till picnic, kvällsmys eller en lite enklare middag.