Vi kommer hem sent efter att ha varit en heldag på torpet och gör kycklingsallad, där var och en kan ta sina favoritgrönsaker, grillad kyckling och till det en kall sås gjord på creme fraiche, curry och flytande honung som passar riktigt bra till det här. Snabbt, enkelt, nyttigt och jättegott.
sallad
tomat
gurka
majs
paprika
fetaost, jag har köpt fetaost i marinad
grillad kyckling
även gott;
rödlök
oliver
champinjoner
mozzarella m.m.
När jag jobbade som kallskänka gjorde jag mycket sallad, där grunden såg likadan ut på alla, isbergssallad, gurka och tomat och sen beroende på vad man valde för huvudingrediens så tillkom olika andra ingredienser.
Vin till maten: Till maten väljer vi en flaska Picàie (nummer 5331 på systembolaget). Ett vin som för oss var en chansning, som verkligen gick hem. Vinet har en kryddig, utvecklad smak med inslag av fat, torkade körsbär, korinter, salvia och mörk choklad och kostar 135 kronor.