Det här passade vår lilla finsmakare hemma, ett önskemål om att äta det en gång till uttalades direkt vid matbordet och han ville gärna vara med och laga. Vi valde att göra den utan att sätta i grillspett, men det kan man göra för att få det lite festligare. Receptet var med i vår matkasse från coop.se.
4 dl bulgur
500 g nötfärs
2 tsk spiskummin
2 vitlöksklyftor
½ tsk salt
olivolja till stekning
1 dl pesto
2 brk vita bönor
20 g babyspenat
3 tomater
½ d grovhackad
Gör i ordning bulgur enligt förpackningen. Blanda ihop nötfärsen med spiskummin, salt och pressad vitlök. Forma till små järpar. Hetta upp olivolja i en stekpanna. Jag tog grillpannan. Stek runt om på järparna i ca 5 minuter och trä dem på spett om du vill. Blanda ihop de vita bönorna med pesto och vänd runt dem i spenaten. Jag blandar hellre spenaten med tomaterna som jag sedan hackar persiljan och strör på. Till maten ställer jag fram vitlöksås och en röd tomatsås av mildare slag.