Pannbiff med grönpeppar i tortilla

Goda biffar från Coops matkasse som vi äter i tortillabröd tillsammans med gräddstuvad spetskål. Det känns lite som att äta kålpudding i bröd, jättegott och verkligen ett alternativ till tacosen. Det som var mest spännande var spetskålen, den hade jag nog inte köpt själv om jag sett den på affären innan jag testat den så här. Så på så sätt tycker jag det är trevligt med matkasse så man får prova nya rätter.

500 g nötfärs
½ riven gul lök
2 kokta, kalla och rivna potatisar
½ dl hackad persilja
1 ägg, endast gulan
1 tsk salt
1 tsk smulad grönpeppar
2 msk smulad olivolja
320 g smulad spetskål
2 dl grädde
½ tsk salt
4 tortillabröd

Blanda ihop färs, lök, potatis, persilja, ägg, salt och grönpeppar till en smet. Forma till 8 små biffar, ca 2 cm tjocka. Hetta upp en stekpanna med olja och stek biffarna ca 3 min per sida. Lägg kål, grädde och salt i en kastrull med lock. Låt sjuda på svag värme tills den är mjuk. Värm bröden någon sekund i mikron och fyll med kål och biffar.