Pilgrimsmusslor var nytt för oss innan fiskbilen kom. Eller för min del något jag drömt om att få äta och smaka efter alla program med hells Kitchen. Vi har gäster och gör i ordning pilgrimsmusslor till förrätt. Det här är ett recept för sex personer, från allt om mat. Det är enkelt att förbereda och bara snabbt grilla musslorna när gästerna har kommit.
6 pilgrimsmusslor, stora
½ tsk salt
1 msk smör
1 krm svartpeppar, nymald
Avokadokräm:
2 avokador
3 msk crème fraiche
2 krm salt
2 tsk citron, pressad
1 krm svartpeppar, nymald
Tillbehör:
sallad
Börja med avokadokrämen genom att skala, kärna ur och grovhacka avokadon. Mixa snabbt ihop avokado, crème fraiche, salt och citronsaft. Smaka av med peppar. Ställ kallt till servering. Hetta upp smöret i en liten stekpanna. Salta musslorna och stek i het panna ca 30 sek på varje sida. Ta omedelbart upp musslorna ur pannan. Strö över nymald svartpeppar. Servera tillsammans med avokadokräm och någon god sallad. Jag låter kärnorna till avokadon ligga kvar i skålen för att den inte ska bli brun, även citronen hjälper till för att den ska behålla sin gröna fina färg.