Kycklingburgare med salvia

IMG_1960Vi har kycklingfärs i frysen så jag passar på att snabbt blanda ihop det till kycklingburgare när jag kommer hem från jobbet. Vi förbereder lite grönsaker till och gör även en sås på matlagningsyoghurt och bostongurka.Här kan man välja att gör en valfri sås efter tycke och smak och vad man har hemma.

400 g kycklingfärsIMG_1954
1 dl salladslök, hackad
1 msk färsk salvia
1 msk pressad citron
½ citron, skalet
1 tsk salt
svartpeppar

till stekning:
smör

Blanda alla ingredienser och forma till biffar. Hetta upp en stekpanna med smör och stek burgarna. Servera med bröd, dina favoritgrönsaker och någon god röra eller dressing.

ex. Gurksås:IMG_1956
2 dl turkisk yoghurt
1½ dl bostongurka
½ dl majonnäs

Ajvaryoghurt:
2 dl ajvar
1½ dl matlagningsyoghurt

IMG_1955