Kokt fisk i saffran- och kokossås

Vi gör i ordning fisk genom att koka den i vatten med hummerfond i. Till det kokar vi ris och gör en sås på saffran och kokosmjölk. en klargul sås som luktar underbart. I såsen blandar jag även ner tärnad röd paprika och hackad persilja. Paprikan ger såsen förutom god smak och ett härligt tuggmotstånd.

4 st fiskfileérIMG_1807
1-2 pkt saffran
1 burk kokosmjölk
2,5 dl créme fraiche
1 röd paprika
persilja
socker
salt
peppar
hummerfond

IMG_1802

 

Stöt 1-2 pkt saffran i lite socker. Blanda 1 burk kokosmjölk med 2,5 dl crème fraiche och koka upp. Hacka paprika, persilja och lägg ner i kastrullen med saffranet. Salta, peppra efter smak. Låt sjuda 10 minuter. Under denna tid kokar du fisken med lite hummerfond i vattnet. Servera fisken nykokt ev. med räkor till och häll sedan över såsen. Vill man ha lite mer hetta i an man ha i lite chili eller sambal oelek i såsen.