Senapssill

En av favoriterna på julbordet hemma hos oss är senapssill. Två av barnen kan äta en halv burk var. Sill generellt är vi flera som tycker om och vi försöker att göra minst två varianter till julen. En god favorit är balsamicosillen som är lagd i balsamvinäger och den vanliga klassiskt inlagda sillen. Det här receptet räcker för ca 6-8 personer om det serveras på buffé där man väljer annat också.

1 ask 5-minuterssill, 420 g
½ dl grovkornig senap
2 tsk dijonsenap
1 msk ljus sirap
1 dl turkisk yoghurt eller gräddfil
1 krm salt
lite nymald vitpeppar
ev ½ dl hackad dill

 

Låt sillen rinna av väl och skär den i bitar. Blanda senap och sirap tillsätt sedan yoghurt eller gräddfil. Smaka av med salt, peppar och eventuellt hackad dill. Lägg ner sillen och låt den dra i såsen minst några timmar eller till nästa dag.