Sesamlax i ugn

Lax i ugn är både enkelt och gott. Här har jag bara strött sesamfrön på den innan jag ställt in den i ugnen, kokat potatis och sedan skurit tomater. Sås till är en varm och en kall. En romsås och en svampsås. Här kan man välja att ta bara en av såserna, eller också även servera med en skagenröra, räkröra eller någon annan skaldjursröra. Det är även gott med en mango raja sås eller liknande som bryter av ordentligt.

 

 

 

 

 

 

Här har jag tagit en hel laxsida och lagt på grovsalt direkt i långpannan. Fisken har jag lagt med skinnet neråt. Ugnen sätter jag på 200 grader och den får stå inne i ugnen ca. 20 minuter. Under tiden passar jag på att koka potatis förbereder grönsaker (här bara enkelt med skivade tomater). Sen blandar jag en romsås och förbereder svampsåsen.

 

 

 

 

 

 

Svampsåsen börjar jag med att steka svamp och lök i lite smör, reder ut med mjöl och häller på lite mjölk blandat med matlagningsgrädde. Smakar av med lite svampfond och svartpeppar.