Jag har köpt lax, en hel sida, så jag skär halva i portionsbitar och lägger resten i frysen. Jag blandar sedan mozzarella, basilika, vitlök och limeskal i mixern och lägger det på laxen innan jag ställer in den i ugnen. Till laxen serveras kokt potatis och en romsås, gjord på yoghurt.
ca 500 g portionsbitar lax
2 mozzarella
1 kruka basilika (jag tar av några blad och gör en tomatsallad till)
2 vitlöksklyftor
skal av ½ lime
Jag börjar med att skära portionsbitar av laxen. Blandar sedan mozzarella, basilika, vitlöksklyftor och limeskal i mixern och fördelar det på fisken.
Ugnen sätter jag på 200 grader och jag ställer in fisken 15-20 minuter. Jag kikar emellanåt för att se till att den är färdig. Till laxen gör jag en romsås på matlagningsyoghurt, kokar potatis och en tomat- och mozzarellasallad.