Det här var en av rätterna som följde med Matlyckas matkasse, jag var först lite skeptisk till att barnen skulle äta något som var helt vegetariskt som detta – men alla åt med god aptit, så det här tror jag att vi kommer att göra fler gånger. Ett bra sätt att äta grönsaker – och göra som Remy i råttatouille som drömmer om att bli en berömd mästerkock, genom att bjuda på det godaste han visste – ratatouille var spännande för barnen.
1 squash
1 aubergine
1 fänkål
1 röd paprika
1 gul paprika
2 + 1 msk olja
1 tsk salt
350 g pasta
1 gul lök
2 vitlöksklytor
1 tsk torkad timjan
1 tsk torkad basilika
150 g fetaost
Sätt ugnen på 225 grader. Skölj och skär squash och aubergine i halvmånar, strimla fänkålen och skär paprikan i bitar. Fördela grönsakerna på en plåt och ringla 2 msk olja över och strö över salt. Ugnsrosta grönsakerna mitt i ugnen 15-20 minuter så de får lite färg, rör om efter halva tiden. Koka pastan, under tiden skala och hacka lök och vitlök, fräs det i 1 msk olja i en kastrull eller stekgryta som är tillräckligt stor för alla grönsaker. Häll på krossad tomat, skölj ur med ½ dl vatten och häll på , krydda med timjan och basilika och låt sjuda 5-10 minuter. Smaka av med lite salt. Blanda försiktigt i grönsakerna. Lägg fetaosten i en skål och smula sönder den försiktigt med en gaffel. Servera pasta med ratatouille och fetaost. Det är gott att strö lite chilikrydda på.