Köttfärslimpa är både gott och enkelt och går att variera med olika smaker – beroende på vad man har hemma och tycker om. Här har jag tagit tomatpuré och sen lite timjan. Det går att använda klippt färsk eller torkad.Vill man kan man även trycka ner tomater i köttfärslimpan innan man gräddar den. Till serverar jag kokt potatis, kokta morötter och en sås gjord på köttbuljong. Jag ställer även fram lingon och inlagd gurka.
500 g nöt- eller blandfärs
4 msk ströbröd
1 ½ mjölk
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 msk smör-&rapsolja
1 ägg
3 msk tomatpuré
2 tsk timjan
1 tsk salt
1 krm peppar
Sätt ugnen på 200°. Låt ströbröd och mjölk svälla 5 minuter i en bunke. Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs löken mjuk i smör-&rapsolja i en stekpanna. Blanda ägg, tomatpuré, kryddor, stekt lök och färs i bunken med ströbrödet, rör till en slät färs. Forma färsen till en limpa i en smord ugnssäker form och grädda i mitten av ugnen ca 35 min.
Servera med cornichons, kokt potatis och sallad. Servera gärna med sås och lingonsylt.