Årets besök på Mitt kök mässan på Älvsjö inleder vi med att gå på vinprovning som de kallar; Provning Mat & vin i kombination av Johan Edström från Philpson Söderberg utanför när vi köper biljetterna står det dock att det är en Amaroneprovning med nyhyvlad parmesan – men det är en bra föreläsning och föreläsare värd varenda krona även om det inte är vad den från början är vad den utlovats. Vi får här möjlighet att testa sex olika viner från olika delar av världen, tillsammans med sex olika smårätter och vi får även en kortare föreläsning om områdena de kommer ifrån, druvorna och även de olika gårdarna och traditionerna runt om i byarna.
Clos Henri Sauvignon Blanc 2011, Marlborough, Nya Zeeland –
179 kronor, nr 6402 på systembolaget. Potatis och västerbottentarte med sikrom.
Viña Pomal Riserva 2007 , Rioja, Spanien – 119 kronor, nr 6712 på systembolaget. Vitlöksfrästa champijoner med persilja.
Zuccardi Seria A Bonarda 2010, Mendoza, Argentina – 89 kr, nr 6557 på systembolaget. Fläskstek med paprika-philadelphiaost-creme.
Errázuriz Estate Pinot Noir 2011, Casablanca Valley, Chile – 99 kronor, nr 6294 på systembolaget. Halstrat ankbröst med balsamvinägersås.
Masi Amarone Costasera Riserva, 2007, Valpoliciella, Italien – 449 kronor, nr 99132 på systembolaget. Parmesan Reggiano, lagrad 24 månader.
Ruffino Serelle Vinsanto 2008, Chiani, Italien – 135 kronor, nr 8119 på systembolaget. Biscotti.