Korvgryta med grönsaker o bulgur

Det här är en snabb allt-i-ett rätt där du blandar allt i en långpanna, bortsett från bulgur som du kokar på spisen. Den går att förbereda och skära grönsaker och korv så det bara är att sätta på ugnen och duka när man kommer hem från arbete och förskola.

Jag brukar passa på att förbereda inför nästa dag i den mån det går, därför är grönsaker och korv färdigskuren så det bara är att breda ut allt på plåten. Löken hackar jag först när jag ska laga den då det brukar lukta riktigt ordentligt i kylskåpet av lök.

2 paprikor, i klyftor
300 g zucchini, i halvmånar
200 g morötter, i strimlor
1 lök, i strimlor
2 msk olivolja
3 krm salt
1 krm svartpeppar
2 krm oregano eller basilika
400 g falukorv, i bitar
200 g bulgur

Blanda grönsaker, olja, salt och kryddor i en stor långpanna. Jag lägger sedan korven över grönsakerna. Stek i mitten av ugnen i 200 grader tills grönsakerna är mjuka och korven genomvarm, 15-20 minuter. Koka under tiden bulgur enligt anvisning på förpackningen. Ibland brukar jag också piffa till det lite extra genom att smula fetaost och ha på, likaså om man gillar det så lägg gärna svarta oliver på grönsakerna.