Cornflakespanerad torsk med remouladsås

Söndag, och vi har varit hela dagen på Mitt Kökmässan på Älvsjö, mormor och morfar har varit barnvakt så vi bjuder dem på mat när de lämnar tillbaka barn. Då mormor är lakto-fiskvegetarian, hon äter alltså allt utom kött, så då passar jag på att bjuda på fisk. Vi har annars en favorit vi gör med crispig fisk, så det här känns lite lyxigare. Receptet kommer från ica.se

520 g torsk
900 g potatis
3 dl osötade cornflakes
2 ägg
salt och peppar
2 msk smör eller margarin
1 citron

Remouladsås:

ca 200 g pickles
1 ½ dl crème fraiche
1 tsk curry

Tina torsken. Skala och koka potatisen. Krama sönder cornflakes lätt till grova smulor. Vispa sönder äggen. Krydda fisken med salt och peppar. Vänd fiskbitarna i äggvispet och sedan i cornflakes. Stek fisken i matfettet på svag värme i ca 5 minuter på varje sida. Klyfta citronen och gör sedan remouladsås: Hacka picklesen och rör ihop med crème fraiche och curry. Smaka av med salt och peppar. Servera fisken med potatis, remouladsås och citronklyftor.