Vitlöksfrästa räkor med chili och koriander

IMG_20160201_184756Vi testar lite nya recept. Det här är vad jag beställde nästan varje dag när jag var på Lanzarote, då var det jätteräkor eller scampi.
Men smaken är verkligen densamma. Alla barnen ville ha mer, och kommentarerna om att ”det här måste vi göra igen” och ”det här var verkligen jättegott” haglade runt bordet. Vi gjorde bara en halv sats men jag skriver receptet för fyra personer.

400-500 g skalade räkorIMG_20160201_184006
2-3 vitlöksklyftor
1 chili
3-4 msk olivolja
några kvistar koriander
pressad lime eller citron

Börja med att förbereda räkor, vitlök och skär chilin i tunna skivor. Hetta upp oljan och fräs chilin och vitlöken hastigt. Vänd ner räkorna och låt dem fräsa med. Det är klart på mindre än en minut. Häll av räkorna, pressa lite lime eller citron ovanpå och toppa med lite koriander.
IMG_20160201_184219