Kyckling är en återkommande favorit hemma hos oss, tillagad på många olika sätt. Idag blev det kycklingklubbor, marinerade hela dagen. Dessa grillas sedan i ugn och serveras med en Caesarsallad. Tidigare hade vi alltid kycklingfredag, men det känns som om tacos har tagit över mer och mer så jag blev glad när jag hittade denna kyckling till förmånligt medlemspris på coop.
Kycklingklubbor eller kycklingben. (marinaden räcker för ca 800 g-1 kg)
1 dl olivolja
2 msk balsamvinäger
2 vitlöksklyftor, pressade
2 msk tomatpuré
1 msk soja
1 msk sambal oelek
1½ msk flytande honung
2 krm nymald svartpeppar
Blanda alla ingredienser och låt kycklingen ligga och marinera, antingen i dubbla plastpåsar eller i en bunke. Helst över natten eller så lång tid som möjligt men en timme räcker gott och väl. Under grillningen kan du passa på att pensla på mer marinad lite då och då. Ugn 150 grader.
Grilltid ca 60 minuter. Kolla i den att de är färdiga eller sätt en termometer för att ha lite kontroll på att de är riktigt färdiga. (82 grader närmast benet.)