Det är en ny företeelse att vi gör egen Caesarsallad hemma. Tidigare har jag bara sneglat på receptet och tänkt ”sardeller gillar jag inte” och ”vad komplicerat”. Men Caesarsallad är ju egentligen allt annat än komplicerat. Idag gjorde vi på ett salladshuvud.
1 romansallad
1 ägg gula
2 sardellfiléer
1 tsk (knappt) dijonsenap
1 vitlöksklyfta
1 dl olivolja
1 skvätt vitvinsvinäger
Lite pressad citron
Vatten om det behövs spädas
1 dl parmesan, riven + extra i skivor ovanpå
Svartpeppar
Mixa sardeller, äggula och dijonsenap. Häll i oljan i en fin stråle och vispa samtidigt. Blanda ner vitlök, parmesan och smaka av med lite vinäger och citron. Är dressingen för tjock så tunna ut den med lite vatten. Skär salladen i stora bitar och blanda med dressingen. Skiva större bitar av parmesan och lägg ovanpå.