Het pastasås med räkor och parmesan

räk3Räkor tillhör en av mina favoriter, eller skaldjur i allmänhet. När vi ändå har mycket parmesanost hemma passar jag på att göra en het pastasås med räkor och parmesan. Här kan man välja själv om man vill hetta till den lite ytterligare. Jag följde recept enligt nedan och den var därefter ok för barnen att äta. Vi som äter LCHF, åt den bara som den är med lite tomater, medan barnen fick pasta till. Räkskalen sparar jag för att koka bas till fisksoppa som vi ska äta senare i veckan.

½ kg räkor med skalräk
1 lök
1 paprika
2 vitlöksklyftor
½ röd chili
1 tsk fond med schalottenlök
1 tsk sambal oelek
2 msk tomatpuré
2 dl creme fraiche
1 dl grädde
½ dl vitt vin
1 dl riven parmesan
salt
peppar

räk2Finhacka lök, vitlök och paprika och stek i lite smör eller olja tillsammans med den finhackade chilin. Häll i creme fraiche, grädde och vin, smaksätt med tomatpuré, fond, salt och peppar. Låt det sjuda en stund. Ta bort den från värme och vänd i räkor och parmesan precis före servering.