Grilla för många då är det enkelt att göra en köttfärslimpa, fylla den med det du tycker är gott och lägga den direkt på grillen. Vi åt det i helgen och fyllde den med bacon och lök, men det är spännande att själv välja smaker efter eget skafferi. Innan vi fyllde den så bankade vi ut den på ett bakplåtspapper, penslade på grillolja, fyllde den och la på lite ost och rullade ihop. Till köttfärslimpan serverade jag ett kryddsmör med timjan och bearnaisesås. Grönsaker och en tomatsalsa vi brukar gör emellanåt.
1,5 – 2kg nötfärs
2 pkt bacon
1 stor röd lök
svartpeppar
oregano
ost
Hacka löken smått och även baconet. Stek det tillsammans och krydda. Platta ut färsen på ett bakplåtspapper, så du kan rulla ihop den sen som en rulltårta. Pensla med grillkrydda och lägg ut ett tunt lager av fyllningen. Rulla ihop och följ efter med bakplåtspappret. Jag lät den ligga och vila någon timme innan vi sedan grillade den 30-40 minuter.