Blomkålspizza

piPizza med blomkålsbotten, både glutenfritt, lchf-anpassat och jättegott. På pizzan har vi blandat flera olika goda favoriter. En välfylld korg med kantareller från helgens tur till stugan, blev första ingrediensen att lägga på pizzan, sen tog vi tillbehör som passade ihop med svampen. Pizzan blev då toppad med smörstekta kantareller, getost, spenat och bacon. En kombination som verkligen ledde till ett toppresultat. Det bästa med pizza är ju att här kan man välja själv sina favoriter.

1 blomkålshuvudpi3
2 ägg
1-1½ dl riven ost
salt
peppar

valfri topping, vi valde:
2 dl smörstekta kantareller
1 pkt getost
spenat
1 pkt bacon
1 dl riven ost

Börja med att riv blomkålen, blanda med ägg, ost och krydda med salt och peppar. Platta ut blandningen på en plåt med bakplåtspapper. Grädda i 225 grader 10-15 minuter tills den får en fin färg. Bred på tomatsås och toppa med fyllning. Grädda ytterligare 10 minuter. När den fått fin färg, ta ut och lägg på spenat och getost.

pi1pi2