Snabblagad soppa, mer gjord på koncept ”man tager vad man haver” så här har jag försökt att sammanställa ”hur jag gjorde”. Det här är en sån soppa man kan göra på fisk, räkor, kyckling, strimlat kött – utan att det blir konstigt. Jag hade portionsbitar med lax och räkor hemma så det är vad jag hade i. Grönsaker var också enligt det som fanns hemma. Vill man kan man göra den med mindre vätska och då äta den tillsammans med ris som en gryta – men då vi äter LCHF, blir det en soppa för vår del.
1 rödlök
1 paprika
6-7 champinjoner
5 cm tunnskuren purjolök
1 näve broccolibuketter
1-2 portionsbit lax
Chili flakes
Salt
Ca 20 räkor
1 brk kokosmjölk
3 dl grädde
1 -1½ tsk röd curry pasta
1 tsk sambal oelek
½-1 tsk koriander, eller en knippe färsk
Sätt på ugnen och lägg in laxen, krydda med chiliflakes och lite salt. Hacka lök, och stek tillsammans med purjo, paprika och champinjoner. Krydda med currypasta och sambal oelek. Häll på kokosmjölk och grädde och låt det stå och småputtra en stund. Lägg i broccolin att koka med så den blir mjuk. Lägg upp lax och räkor på tallriken och häll över soppan.