Raggmunk (LCHF, gjord på rättika)

raggmunk Raggmunk, en av mina favoriter, därför är det fantastiskt när man kan hitta varianter av dem som LCHF. Här används rättika istället för potatis. Rättika annars är väl inte så välanvänd i svenska hushåll. Vi har haft den tidigare då vi grovriver den, lägger den i sweet chilisås och sesamfrön och använder som en fräsch sallad. Rättika är annars besläktad med rädisan. Receptet räcker för två personer.

1 rättika ca 350 gramraggmunk1
1 dl grädde
2 ägg
½ lök
½ tsk fiberhusk
salt

Riv rättika och lök fint. Blanda i resten av ingredienserna och låt stå en liten stund. Stek gärna baconet först så att du kan steka raggmunkarna i baconfettet för då blir de extra goda. Det är svårt att hålla ihop dem så det är enklare att låda dem ligga så länge du törs innan du vänder dem.