Fisk har varit det vi inte ätit sen vi började med LCHF, så nu var det dags. Då vi har torskrygg i frysen sen fiskbilen var här, så blir det torsk i saffran och ostsås. Jag har både sparris och tomater på fisken och serverar med kokt broccoli med en liten klick smör på.
torskrygg 4-6 bitar beroende på storlek
100 g philadelphiaost
1 brk creme fraiche tomat och saffran
ca 1 krm salt
8-10 coctailtomater i bitar.
1 dl riven ost
1 knippe sparris
Sätt ugnen på 225 grader och smörj en ugnsform med olivoljan. Blanda ihop philadelphia och crème fraiche. Lägg i fisken (tinad/färsk) i ugnsformen, salta och peppra, bred över philadelphia och crème fraicheröran så att det täcker fisken. Lägg över färsk grön sparris, delade cocktailtomater och strö över riven ost. Gratinera i ugn i ca 30 minuter tills gratängen fått fin färg.